flodagrodan

Alla inlägg under juni 2016

Av Grodan - 9 juni 2016 15:40

Idag blev det ett lite kortare besök i skogen för det var väldigt mycket knott. Vi började med att göra en aktivitet som vanligt. Idag delade vi in barnen två och två och sen fick alla paren ett kort med ett uppdrag på som de skulle lösa. Det kunde tex. vara att hämta något långt, något, mjukt, något vitt, två lika långa pinnar osv. När alla löst sina uppdrag fick de som ville gå och leka och de som ville fick fler uppdrag att lösa. Så länge barnen var igång ock lekte och rörde sig var det ändå rätt uthärdlig men när vi satte oss för att äta så blev vi alla attackerade fullständigt av knotten. Vi packade ihop fort och näst intill flydde ur skogen. Några av barnen hann inte ens äta upp utan hade sina lunchmackor kvar i händerna på hemvägen. Nu ser det ut som hela Grodans avdelning har fått röda hund men vi mår finfint. På gården är det betydligare skönare att vara en dag som denna.

        

Av Grodan - 7 juni 2016 14:21

Idag på förmiddagen var det innelek som gällde. Klockan 10 fick vi besök av en mamma och en tjej som ska börja hos oss på grodan till hösten! Varmt välkomna säger vi till de! När våra gäster hade gått var det dags för gympa. Idag var det en av våra yngsta tjejer som hade planerat gympan, hon frågade oss om hon kunde få göra det, att hon gärna ville det, och självklart gick det ju för sig! Kul när barnen tar egna initiativ! Först var det uppvärmning till Dolly Style, det var sjärnhopp, vanliga hopp, tigerhopp och armhävningar :) Därefter var det slajmjage och spegeljage och sist men inte minst var det massage. Jätterolig och bra genomförd gympa, vi har verkligen rediga barn här på grodan!    Efter gympan var det dags för lunch, bra att fylla på batterierna efter ett svettigt gympapass! Till lunch serverades det blodpudding och potatisplättar, vilket är en populär rätt hos barnen. Efter lunchen var det dags ett av barnen att få hålla i sin Bosse-samling. Därefter läste vi en kort liten bok innan vi gjorde oss i ordning för att gå ut. Efter en förmiddag inomhus var vi nu alla rätt sugna på att få komma ut i det goa vädret   


       

Av Grodan - 2 juni 2016 15:33

Idag blev det en intensiv dag. Vi började direkt efter frukost med att gå ut för att tacka av våra stora barn som skall börja i förskoleklass efter sommaren. De fick ställa upp sig tllsammmans och så sjöng först alla kompisarna för dem och sen sjöng alla pedagoger en sång för dem. Sen blev det en liten presentutdelning och så avslutade vi hela ceremonin med att äta chokladboll. Direkt när vi var klara samlade vi ihop oss och gick till skogen. Vi hade ett fördelsedagsbarn med oss även den här veckan så det blev ett litet firande där också. Vi hade kalla pannkakor med oss vilket var väldigt bra eftersom det nog inte är så lyckat att elda just nu i den snustorra skogen. Vi hade med oss en poängpromenad med skogskunskapstema. Vi delade in barnen i olika lag och de fick hjälpas åt att lista ut svaren och skriva på lappar. Allt som allt var det 12 frågor och alla lagen hade mellan 9 och 12 rätt så de är verkligen duktiga. När vi kom hem till gården igen kände vi verkligen att vi gjort rätt som stannat så länge i skogen för där var det ändå något svalare. Vi håller oss på gårdens baksida där det finns gott om skugga. Många av barnen hade med sig vattenflaskor idag vilket kom till väl användning.    till

Av Grodan - 1 juni 2016 13:01

Idag efter frukosten hade vi en liten omröstning kring vilken lekplats vi skulle gå och leka på. Förslagen vi fick var kyrkmossens karusellekplats och spindelskogen. Spindelskogen vann med 14 röster mot kyrkmossens 2!


Här nedan är lite bilder från dagens besök på spindelskogen.


                                   


Innan mellanmålet var det lite tid för bosse-samling!


     



Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards