flodagrodan

Alla inlägg under december 2015

Av Grodan - 8 december 2015 13:20

Idag på grodan valde vi att hoppa vår regelbundna tisdagsgympa till förmån för lite pepparkaksbak   Så hela förmiddagen var vi inne och lekte, pysslade och bakade. Och lyssnade på julmusik, jättemysigt   .


Vi tränar en hel del nu också på vårt lilla luciatåg vi tänkt uppträda med på vår lussefest nästa måndag. Barnen är så duktiga så!

Till lunch idag fick vi potatis och panerad fisk med kall sås och grönsaker till. Det var populärt hos de flesta! Efter lunchen hade vi läsvila, vi läste om Alfons Åberg som var hemma hos sin farmor och hälsade på. Där hemma var också storkusinerna och Alfons fick inte vara med dem och spela kort. Han fick leka ensam när de andra satt tillsammans och spelade och skrattade. Vi tog en paus i boken och samtalade lite om hur barnen trodde att det kändes hos Alfons när han inte fick vara med. Barnen är som vanligt mycket kloka och hade många förnuftiga tankar och funderingar.

Efter boken tittade vi på ett avsnitt av Pelle Svanslös julkalender, en liten mysig tradtion vi börjat med nu i december. Därefter var det utgång!


                              

Av Grodan - 7 december 2015 13:08

Idag på förmiddagen var det planering som vanligt på måndagar. Idag var det våran tur och humlan hade våra barn ute på gården. Idag ägnade vi en rätt stor del av planeringen till vår aktionsforskning. För er som vill läsa lite mer om vad vi gör när vi arbetar med aktionsforskning så kolla vår anslagsvägg i hallen. Den försöker vi ständigt hålla uppdaterad!


I samlingen för maten fick vi berättat för oss om vad Bosse hade haft för sig i helgen. Han hade bland annat fått vara med och baka lussebullar och pepparkakor och så hade han fått följa med på kalas! Det är ju inte annat än att man blir lite avundsjuk på Bosse som får vara med om så mycket roliga saker varje helg   


Till lunch idag fick vi spagetti och kycklinggryta och efter lunchen fortsatte vi att öva på våra lussesånger. De börjar sätta sig bättre och bättre, inte långt kvar nu... Efter detta var det utgång igen. Eva skulle nämligen på möte med matrådet och för att inte Joel skulle bli själv med allesammans så valde vi att gå ut så att man kunde hjälpas åt lite över avdelningarna.  


   

Av Grodan - 3 december 2015 15:42

  S  



 

Så här fint satt våra Grodbarn när vi och tittade på konståkningen idag. Alla skötte sig så bra och det verkade som de tyckte det var roligt och fint. På eftermiddagen har vi varit ute och lekt för det var mycket energi i kropparna efter allt stillasittande. Nu är nog de flesta lite trötta efter dagens utflykt och anspänning. Vi har delat upp oss i de olika rummen och pysslar, leker och bygger. 

Av Grodan - 2 december 2015 13:46


På förmiddagen  blev det en långpromenad till nya lekplatsen spindelskogen. Alla tyckte det var jättekul att klättra i spindeln. Upp gick väldigt bra men ner var lite läskigt. Då fick vi hjälpas åt!! Lite spännande var det också att fåglarna kom upp till lekplatsen och "hälsade" på oss. När vi kom till förskolan var det dags för lunch: Lax, potatis och kall sås. (Potatisen och såsen var mest omtyckt.) Efter maten så läste vi en bok, Grodan som var arg! Tur att det bara var titel på en bok...här finns ju inga arga grodor på våran avdelning   !!! Sen blev det film: Pelle Svanslös julkalender, del 3 och 4.


I morgon, torsdag, är det dags för is-show i Stenkullen!!

                     

Av Grodan - 1 december 2015 13:58

Idag på förmiddagen blev det bland annat en hel del julpyssel. Vid halv 11 var det dags att gå till gympan i vanlig ordning på tisdagar. Idag på gympan började vi med lite uppvärmning. Vi mjukade upp axlar, sprang, hoppade, gjorde knäböj mm. Vi pratade om att det är viktigt att värma upp så att man inte sträcker sig. Därefter var det kramjage. Det är precis som vanlig jage fast när man blir tagen ska man stå blixtstilla och kan inte bli räddad fören en kompis kommer och kramar en. Därefter lekte vi fruktsallad. Alla barnen fick varsin frukt att komma ihåg, t ex äpple. När lekledaren sedan sa "alla äpplen byter plats med varandra" då skulle alla som hade frukten äpple göra det. Sa lekledaren "fruktsallad" så skulle alla frukter byta plats med varandra. Efteråt pratade vi om vad vi tränade i övningen. Barnen är mycket kloka och kom fram till att vi tränade hjärnan, hjärtat, våra ben, vårat minne mm.

Sista aktiviteten var en variant på springråttorna. Barnen delades in i 4 grupper och varje grupp fick ett ljud tilldelat sig. När Mattias spelade gruppens ljud så skulle man upp på golvet och göra instruktionen man fick. T ex så hade en grupp en tamburin som ljud. När Mattias slog på tamburinen så gav han samtidigt instruktionen - "kom som apor" och då skulle alla i gruppen som hade det ljudet upp på golvet och röra sig som apor. Barnen var superduktiga och förstod instruktionen direkt! I vanlig ordning avslutade vi med lite avslappning till musik.


I samlingen före maten fortsatte vi att träna lite på våra luciasånger. Vi gör väldiga framsteg, det kommer bli så bra det här så   

Till lunch idag fick vi spagetti med köttfärsås, vilket var väldigt uppskattat hos de flesta av barnen! Efter lunchen hade vi lite filmtajm och tittade på julkalendern. Men inte dagens, utan 2 avsnitt av Pelle Svanslös jul. Himla mysigt   . Därefter var det dags för utgång!



Lite bilder från förmiddagens julpyssel

           

Ovido - Quiz & Flashcards