flodagrodan

Alla inlägg under oktober 2015

Av Grodan - 16 oktober 2015 15:27

 Idag på grodan hade vi aktionsforskning mellan 10 och 12. Då hade vi 3 vikarier inne hos oss. Bland annat Carmitz som har varit hos oss för Anita under veckan och som barnen lärt känna en del. På aktionsforskningen jobbar vi med vårt prioriterade målområde som för i år är att stärka gruppkänslan genom lek, sång, musik och drama. Vi har diskuterat hur vi ska jobba med detta framöver, vad är nästa steg osv. Planerat för framtiden helt enkelt   .


Till lunch idag fick kalops, potatis och rödbetor och efter lunchen var det fria aktiviteter som gällde. Några barn ville gå ut och några barn ville vara kvar inne. Ute lekte vi skattjakt och byggde "koja" och inne blev det en hel del lek med vår nya tågbana, den är minst sagt populär  .



Här har några av grodanbarnen byggt en koja   


Mycket roliga byggen och lekar med vår nya tågbana har vi fått se prov på under veckan!

   

Av Grodan - 15 oktober 2015 15:49

Idag blev det en riktig långpromenad. Eftersom det är älgjakt håller vi oss borta från skogen. Vi gick till Hyltornas badplats istället. Nästan den ända regeln vi hade var att inte gå ner vattnet då alla inte hade stövlar på sig. En dum regel för det ju gick inte att låta bli. Så rätt många kom hen med blöta fötter, även några som faktiskt hade stövlar. Eftersom promenaden tog lite längre tid än vanligt så stannade vi också borta längre än vi brukar och var inte tillbaka på förskolan förrän klockan var nästan två. Då det inte finns någon eldstad vid badplatsen hade vi lånat Biets eldstad på ben med grillgaller som vi lagade hamburgare på. Vi fick det till riktigt bra med grillen för att första gången tycker vi. Många barn var trötta när vi kom hem efter den långa promenaden. Tur att Dorotea och Helena hade sparat efterrätt, som de andra ätit efter lunch, till oss. Efter att ha ätit smörgås fick vi chokladpudding med grädde. Mums tyckte alla och så fick vi lite ny energi till mer lek innan vi skall gå hem.        

Av Grodan - 14 oktober 2015 15:18

Här är lite bilder från dagens promenad då vi gick till nordåsen och lekte på en av deras lekplatser   


                   

Av Grodan - 13 oktober 2015 12:57

Idag på förmiddagen stannade vi kvar inne en stund och lekte efter frukost. Våra nya leksaker som vi fick igår är mycket populära, så det blev mycket lek med tågbanan och även med vår nya servis inne i hemvrån.

Klockan halv 11 var det dags att gå till gympan i vanlig ordning på tisdagar. Först hade vi uppvärmning där vi mjukade upp muskel för muskel, därefter gjorde vi en övning som kallas aj aj kapten. Den går ut på att man ska göra diverse saker efter givet kommando. Idag var Eva kapten och gav order, exempelvis "alle man till masterna" och då ska alla barnen springa och ställa sig vid masten (på bänkarna), när hon ropar "alle man i båtarna", då ska alla sätta sig på golvet och ro osv. Det finns en rad kommandon till men vill ni veta dessa så får ni fråga barnen   . Hur som en väldigt rolig lek där man blev rejält trött efter en stund! Gympan avslutade vi med lite avslappning i vanlig ordning.


Till lunchen idag fick vi broccolisoppa med fralla till. Efter lunchen tänkte vi ta läsvila men barnen hade stora önskemål om att vi skulle göra massage, så det fick det bli. Det är första gången vi gör det nu i höst och många av barnen i gruppen har ju inte varit med på det tidigare. Så vi bestämde oss för att dela in de 2 och 2 i nya och gamla barn, med tanken att det gamla skulle få lära de nya. Detta gick alldeles strålande och de var verkligen superduktiga, både våra gamla grodor och våra nya! Det märks verkligen vad avslappnande och rogivande det är med massage och man märker att barnen också uppskattar detta mycket!

Efter massagen hade vi lite fri lek inne en stund innan vi tog på oss och gick ut.


Idag och resten av veckan kommer Anita att vara hemma. Krya på dig säger vi till Anita! Vikarie för Anita idag har en tjej som heter Carmitz varit, hon kommer även till oss imorgon och på torsdag.


         

Av Grodan - 12 oktober 2015 13:09

Idag på grodan gick vi ut direkt efter frukost. I vanlig ordning på måndagarna så var det dags för planering. Denna gången var det grodans tur och humlans personal hjälpte oss med våra barn ute. De hade skött sig kanon fick vi information om, ja, barnen alltså   

På planeringen gjordes det bland annat lite förberedelser till föräldrarmötet nu på onsdag. Ni glömmer väl inte av att skriva upp er på listan bredvid våran whiteboardtavla?  


Till lunch idag fick vi spanska nudlar med kyckling och grönsaker. Det är nämligen spaniens nationaldag idag! Efter lunchen var det läsvila. Idag läste vi om en farfar som hade ett hål i golvet, där under förvarade han sin ubåt, spännande...

Efter läsvilan var det fria aktiviteter inne som gällde. Vi fick desstuom paket till grodan. Nya leksaker som vi beställt. Behöver jag ens säga att det var mycket uppskattat hos barnen   



Att klä ut sig är mycket populärt på grodan just nu



Veckans dukbarn skötte sin uppgift med bravur

 



Några av barnen har fått ett väldigt intresse för bokstäver och tränar sig på att både läsa och skriva! Idag hade en av våra stora tjejer lite samling för barnen. Hon gick bland annat igenom vilken dag det var idag och skrev upp det på tavlan.

   



  

Av Grodan - 8 oktober 2015 15:31

Nu börjar det bli lite kalare ute. Tur att våra barn på Grodan har så mycket bra kläder för våra långa utepass. Mitt på dagen blir det ändå ganska bahgligt så det är inte helt lätt att klä sig efter väder när vi är ute så länge. Idag gjorde vi en känsellek i skogen. Vi hade lagt ut en massa förmål som tillhörde skogen, och några som inte gjorde det... Alla barnen fick hålla sina händer bakom ryggen och sen fick alla något i sina händer. Det källde att känna efter vad det var man höll i och vilket föremål man hade som stämde överrens med med något av det vi lagt ut. Lätt för vissa och klurigare för några men med lite hjälp fick alla listat ut vad det var de hade i sina händer. Vi värmde pannkakor till lunch, något som alltid är poulärt så alla åt med god aptit. Idag var det mycket lek på den stora stenen som är vid grillplatsen. Den hade visst förvandlats till båt och Pippi, Tommy och Annika och några till var ombord. Några gick på egen liten upptäcksfärd och hade påsar med sig som de samlade kottar pinnar och annat i som de ville ha med sig tillbaka. Vi har stannat ute på gården på eftermiddagen idag också och det funkar fortfarande bra att äta mellanmål  ute.

     

Av Grodan - 7 oktober 2015 14:06

På förmiddagen var det utelek. Flera av barnen deltog i en lek som dom kallar "wings". Tydligen en film som någon av barnen har sett. Den finns på netflix blev vi okunniga pedagoger upplysta om   !! Roligt hade dom i alla fall och cyklade jättemycket!! Nu på eftermiddagen är det bygge med duplo, lego, utklädning och rollek. Vi har en barngrupp som verkligen är bra på att skapa roliga lekar. Den "fria leken" är något som vi uppmuntrar och verkligen värdesätter.

Leken ger barnen möjlighet att:

Öva sin sociala kompetens, bearbeta rädsla, utveckla sinnen, utveckla fantasi, pröva vuxenroller, få ett mer avancerat språk, gestalta upplevelser, öva turtagande, få önskeuppfyllelse i lekan, öva turtagande o samarbetsförmåga....ja listan kan göras lång!!

            Vi  

Besök av en av våra pojkar som börjat förskoleklass. Mysigt att vi har skolan så nära!!

Av Grodan - 6 oktober 2015 13:03

Idag efter frukosten fick barnen välja om de ville vara ute eller inne. 7 barn valde att gå ut och resten stannade kvar inne. Vid 10 tiden tog även vi som var inne på oss och gjorde kompisarna ute sällskap. Efter en stunds utelek var det dags för gympa i vanlig ordning på tisdagarna. Först hade vi uppvärmning, dels en ny uppvärmningssång med rörelser till som vi försökte lära oss och efter det lite följa John efter Mattias. Det blev knäböj, upphopp, höga knän, hopp, joggning mm. Efter detta var vi alla ganska uppvärmda och det var dags för dagens aktivitet första aktivitet. Fruktsallad. Vi har inte gjort den någon gång innan på grodan så det tog ett tag innan den satt. Leken går till som så att alla barnen bildar en jättestor ring och sedan får varje barn tilldelat sig namnet på en frukt. Frukterna idag var banan, äpple och päron. När lekledaren sedan säger namnet på en frukt, till exempel banan, då ska alla bananer upp och byta plats med varandra. När man säger äpple, då ska alla äpplen byta plats osv. När man säger - alla frukter (eller fruktsallad), då ska alla upp och byta plats med varandra. Det tog som sagt ett litet tag innan leken satt, men när den väl gjorde det så var det en hel del goa skratt och den verkade mycket uppskattad. Efter detta hade vi lite dansstopp efter önskemål från barnen. Gympan avslutade vi sedan med lite avslappning till musik i vanlig ordning.


                       

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards