flodagrodan

Alla inlägg under augusti 2015

Av Grodan - 13 augusti 2015 15:35

Lite bilder från dagen  


Här bygger Eva med lego tillsammans med en av våra nya goa grodor


 

Att klä ut sig har blivit väldans populärt på grodan på senare tid   



   

Mjauu...En katt kom och besökte oss på grodan idag   

Av Grodan - 11 augusti 2015 13:02

  Idag har det återigen varit en ganska lugn dag på grodan. Bara 8 barn har vi varit, plus en inskolning. Förmiddagen spenderade vi inne, vi hade tänkt gå ut, men fick inget gehör för detta hos barnen, de var nämligen sugna på innelek och då fick det bli så   . Till lunch fick köttfärslimpa, potatis, brunsås och lingon, vilket verkade falla de flesta i smaken. Efter lunchen var det då dags för utgång. Det var ganska blött ute då det hade regnat på förmiddagen. Barnen frågade vad man skulle ha på sig och vi sa att de fick välja, men att det kunde vara lite blött ute och att regnbyxor kunde vara ett klokt val. Några av barnen valde att följa vårt råd och några var överlyckliga över att slippa regnbyxor. Efter några åk i rutchkanan så insåg de nog dock sitt misstag   



Efter vår flytt till den nya förskolan valde vi ju att lämna kvar vår gamla soffa då vi inte fann plats för den. Vi har efter detta märkt att intresset för att läsa hos barnen har sjunkit rejält. De tittar nästan inte i våra böcker längre. Vi har dragit slutsatsen att det har att göra med avsaknaden av en soffa, det finns liksom ingen naturlig plats för boktittande och läsning längre. Vi bestämde oss däför för att vi måste införskaffa en soffa igen. Så idag har vi lånat in en soffdel från en annan avdelnings soffa. För att ha något tills vidare, innan vi får beställt en egen. Resultatet blev precis det vi önskade, det tog inte många minuter innan några av barnen hade satt sig i soffan med varsin bok   

 



Av Grodan - 10 augusti 2015 13:39

Så, nu var det då dags att starta upp bloggen igen för den här terminen!    Hoppas alla har haft en härlig sommar och är laddade för ett nytt härligt år på grodan! Den här terminen sker ju lite förändringar på grodan. Dels har vi 10 nya barn som börjar hos oss, 7 gamla fjärilsbarn och 3 nya utifrån. Dels har 12 gamla grodor slutat. Sedan så har Nury börjat jobba på nyckelpigan på en heltidstjänst och vi kommer istället att ha en kille som heter Joel hos oss på 50%. Men vi välkomnar förändringarna och ser fram emot en trevlig och spännande termin på grodan!


Idag har det varit en ganska lugn dag på grodan. Bara 10 barn har vi varit, varav en inskolning. Det blir som en liten mjukstart i och med att flera barn fortfarande inte kommit tillbaka från semestern. Vi har varit ute och lekt en hel del, gäller att passa på nu när vi äntligen har fått lite fint väder   . Inne har det varit mycket lek med grodans utklädningskläder. Vi fick ju lite nya kläder i slutet av förra terminen och dessa är minst sagt populära!


        

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards