flodagrodan

Alla inlägg under juni 2015

Av Grodan - 15 juni 2015 14:37

Idag har vi på grodan haft besök av en liten tjej som ska börja hos oss i höst. Barnen var så goa i sitt bemötande och visade henne runt   Till lunchen hade vi över 2 fjärilsbarn som ska börja hos oss i höst. Gott att få känna på sin nya avdelning lite och kul för våra barn att få lära känna de barnen som ska börja på grodan efter sommaren.


Annars har vi varit mycket ute idag. Vi har tagit tillvara på det goa vädret. Nury är hemma och vabbar så vi har haft en vikarie som heter Yael hos oss idag. Vi fick även ett litet besök från en förälder som haft barn på floda portar förut. Hon lämnade över en kasse med lite leksaker, spel mm. Bland annat en mängd fina klännigar som vart väldigt populära hos somliga av barnen         

Av Grodan - 12 juni 2015 15:37

Idag på förmiddagen tog vi upp några av de kommande grodanbarnen, dvs fjärilsbarnen. De fick leka lite och känna på vår avdelning, de ska ju börja hos oss i höst, så det blev som en liten inskolning. Annars har vi varit ute i stort sätt hela dagen. Här nedan ser ni lite bilder från vår underbara sommardag    


                 

Av Grodan - 10 juni 2015 13:42


Då var det den stora skolavslutningsdagen för Berghultsskolan. Det gör att vi är en liten barngrupp idag. 9 barn...väldigt lugnt alltså. Förmiddagen var vi ute och hjälpte till med Biets barn. Nury och Eva är lediga idag och Ulla har vikarierat. Till lunch fick vi tacobuffe...väldigt smaskigt och alla åt mycket. Nu är vi inne en liten stund. Det är lek med kulbanan, bilar och så kortspel så klart....ser lite roligt ut när dom sitter med sina kort.   hmmm Las Vegas nästa???


Då påminner vi om att det är studiedag i morgon, torsdag. Förskolan stängd!! Vi personal kommer att redovisa vårt arbete, målområdet språk. Så vi har med bilder och annat material till Centralskolan där vi kommer att vara.

Kul att delge varandra vårt arbete och se vad andra avdelningar, förskolor arbetat med.


Hälsningar från Grodan

Av Grodan - 9 juni 2015 13:00

Idag har det varit prins och prinsesskalas på grodan. Vi har framförallt firat av de barn som slutar hos oss på grodan efter sommaren. Det har bland annat blivit sång, sagoläsning och glass 


I samlingen före lunchen firade vi en av våra pojkar som fyllt 5 år i helgen! Stort grattis! Och i samlingen efter maten fick vi en redogörelse för hur Bosse hade haft det när han fått spendera helgen hos ett av våra barn. Alltid lika spännande!!!  Eftermiddagen spenderade vi ute i det goa vädret. Äntligen sommar!!!


                                  


Av Grodan - 8 juni 2015 13:04

Idag på förmiddagen har vi förberett en hel del inför kvällens invigningsfest. Vi har bland annat gjort pom poms med de barn som velat. Leveranser med tårtor har kommit och det har blåsits upp ballonger för fullo. Det blir spännande det här...  


Vid 10 tiden gick vi ut för att leka på stora gården. Det var rätt gott väder ute nu och vi hoppas att det är sommaren som är på intågande. Vi håller tummarna för att vädergudarna är med oss i eftermiddag under festligheterna.   

I samlingen inför maten tränade vi på sångerna inför kvällens lilla uppträdande. Barnen är så duktiga så! Efter maten var det läsvila. Vi läste om supercharlie som var på tjuvjakt. Vem hade stulit storasysters gossedjur?? Efter läsvilan tog vi återigen på oss och gick ut. Man får ta tillvara på dessa dagar när vädret är fint, det är vi inte så bortskämda med på sistone   


Av Grodan - 5 juni 2015 17:04


Ääääntliiigen!! En varm och skön fredag. Mycket utelek har det varit idag såklart!! Vi har många förberedelser inför vår invigning på måndag!! Det blir väldigt många som kommer...både barn, föräldrar och inbjudna från kommunen samt tidningar. Vi har satt upp en liten!! notis på white board tavlan vid vår dörr på Grodan..ska nog sättas en liten info  vid entreerna också. Vi kommer att äta mellanmål vid halv 3 som vanligt. Barnen stannar inne efter det och sen kommer vi att tåga ut från utgången till lilla gården. Det blir sång, tal och lite övriga ceremonier...! Ni tar därefter hand om era barn och säg gärna till oss  på Grodan att ni "hämtat" ert barn.  Kaffe,te, saft, tårta till vuxna och glass till barnen kommer att serveras. Det kommer att finnas bord på baksidan och vid gaveln av huset. Vi hoppas på en solig och trevlig invigning!!


Trevlig helg önskar vi på Grodan

Av Grodan - 4 juni 2015 15:39

Äntligen lite sol!!! Kanske inte så varmt som vi skulle önska men ändå en helt ok dag att vara i skogen på. Tyvärr möttes vi av en mindre trevlig överraskning när vi kom fram till mulleplatsen. Några hade varit där och haft en rejäl fest och det lågg glassplitter utspritt runt hela grillplatsen. Vi fick börja med att plocka glas en lång stund för att vi skulle kunna vara där. Våra hjälpsamma barn ville gärna vara med och plocka upp glaset men vi tackade nej till den hjälpen. Någon hann ändå skära sig på ett finger. Efter en rejäl städning hade vi ändå väldigt mysigt. Idag hade vi fri lek i skogen och alla sysselsatte sig på olika ställen. Några hittade kolsyra (harsyra) som de smakade på. Några hittade en mäklarskylt som de använde som båt i bäcken och såg hur långt den kunde komma i strömmen. Hur skylten kommit dit vet vi inte men vi antar att det var festgänget som haft med sig den. Vi såg inget säljobjekt i skogen. Vi lagade hamburgare över elden som barnen glatt åt. Vi var tillbaka på förskolan vid halvtvå tiden och då fortsatte vi att vara ute på gården. Vi åt mellanmålet ute på vår baksida. Helt underbart har det varit att kunna ha en hel utedag igen utan att bli frusna eller genomblöta eller både och.

                

Av Grodan - 3 juni 2015 13:45


Oj, oj vad det regnar!! Vi gick ut på förmiddagen och det blev vattenlek så klart men också väldigt mycket bandy.

När vi kom in vid 11 tiden så var det blöta byxor och strumpor....kom ihåg att kolla så barnen har extrakläder i sina lådor!! Vårt torkrum funkar inte riktigt som ett torkskåp!! En av våra pojkar fick gå in lite tidigare och måla sin saga. Det är spännande att både se och höra vilka fantasier barnen har. Nu är det pyssel, kortspel och andra inneaktiviteter hela eftermiddagen. Tisdag och onsdag har Milinda, Anitas barnbarn, varit här på Grodan och gjort sin prao.

         



Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards