flodagrodan

Alla inlägg under december 2014

Av Grodan - 10 december 2014 15:39

På förmiddagen blev det återigen lite julpyssel. Sen ville alla barnen gå ut och leka i "snön".   !!

Ganska så vått blev det ju förstås. Vi har övat igen på vårat Lucia-tåg....hoppas det funkar lika bra i morgon. Barnen är verkligen laddade och sjunger såå fint!!

Vi har haft lottdragning om bok och pepparkaka idag också. Mattias försökte häromdagen att lägga i en lapp med sitt namn...hmm..nu håller vi ögonen på honom!

Efter lunch så har vi tillverkat stjärnor av piprensare och gjort smällkarameller!

Välkomna i morgon önskar vi på Grodan!! (Kom ihåg att ta med egen fikakorg)   

           

Av Grodan - 9 december 2014 13:01

Idag på grodan var det åter en förmiddag i julens tecken. På dagens agenda stod pepparkaksbak. Vi har gjort hästar, grisar, stjärnor, hjärtan,  ankor mm    Före lunchen hade vi generalrepetion av vårt lilla jultåg för fjärilen. De var imponerade och tyckte att barnen var jätteduktiga! Till lunchen serverades grönsakslassange och efter lunchen hade vi massage. Efter detta var vi alla sugna på att gå ut efter att ha varit inne hela förmiddagen.


                   

Av Grodan - 8 december 2014 14:11

Idag på förmiddagen har vi varit inne och julfixat. Vi har julpysslat, lyssnat på julmusik och klätt granen. I samlingen före lunch redogjordes det som vanligt för vad Bosse hade haft för sig i helgen. Han hade både fått åka skridskor, baka pepparkakor och åka till simhallen. Fast han fick inte bada, man visste nämligen inte om Bosse kunde simma   


Efter lunchen var det dags för paketöppning. Idag fick vi dra 2 stycken som fick öppna paket. Ett för söndagen och ett för idag. Samma gjorde vi för pepparkakorna. Efter detta hade vi lite läsvila. Vi läste en skräckhistoria, men det verkade som att vi vuxna blev mer rädda än barnen    Efter läsvilan var det dags för utgång. Väldigt halt ute nu så det gäller att vara försiktig när man går. På tal om halt så vurpade förresten Nury med cykeln på väg hit. Hon blev rätt illa däran med bland annat illamående som följd så hon var bara här en liten kort stund innan hon fick gå hem. Hon är även hemma imorgon.  Krya på dig säger vi till Nury!


             

  

Av Grodan - 4 december 2014 15:25

Idag blev det ingen skogsdag för vi har varit i ishallen och tittat på Lerums konståkningsklubbs årliga julföreställning. Vi hade en egen abbonerad buss som vi åkte tillsammans med Nyckelpigans avdelning. Alla barnen tycktes uppskatta föreställningen och kom med glada kommenatrer om vad som hände på isen. Det handlade om en tomte som hade blivit så trött efter att ha delat ut alla paket så han behövde ta semester. Han gav sig ut på en resa jorden runt och fick se och uppleva en massa spännande saker. När vi kom hem åt vi lunch direkt och sen var det pepparkas och paketdragning. Dagens bok hette Tomten är vaken. En riktigt julinspirerad dag blev det. En stunds utelek har vi också hunnit med innan mellanmålet.              

Av Grodan - 3 december 2014 15:32

Idag på förmiddagen hade vi lite luciasångsträning samt lottdragning av vem som skulle få pepparkaka/bok.

Alltid lika spännande...! Sen kl 10 var det dags att gå ut...vi på Grodan hade aktionsforskning idag mellan 10-12 så våra vikarier tog hand om barnen och det gick jättebra.

Efter lunch läste vi en lite rolig bok om 2 bröder som bodde i ett hus. Den ene ville inte fira jul!! Det var ju konstigt tyckte vi alla. Men det visade sig att han ändrade åsikt och det blev både julgran och julmat till sist!

Sen var det dags för lite julpyssel och innelek. Idag har Anitas barnbarn Jonas, varit här en stund när han slutade skolan för dagen. Så det blev lite frågor och prat om vad som händer i förskoleklass och i bamba! Nu närmar det sig ju för några av våra barn här på Grodan. Efter mellanmålet så går vi alla ut igen en stund.

             

Av Grodan - 2 december 2014 13:20

Idag efter frukosten stannade vi inne en stund för lite fri lek. Runt halv 10 började vi dra oss utåt lite smått. Var ganska gott väder idag så gäller att passa på och ta tillvara på det. Klockan halv 11 var det som vanligt på tisdagar dags för gympa i skolans rörelserum. Idag var det Mattias tur att hålla i gympan. Först var det uppvärmning till musik, det joggades, gjordes diverse hopp, burpes och allt som hör en uppvärmning till    Några klagade redan efter nån minut på att det var jobbigt och att de blev trötta och svettiga. Hmm, vad ska man säga? Det är liksom själva poängen fick vi förklara   Dagens huvudaktivitet var krabbfotboll. Barnen delades in 2 lag, ett gult och ett rött. Krabbfotboll är ungefär som vanlig fotboll, skillnaden är dock den att i krabbfotboll får man bara ta sig fram genom att åka på rumpan. Det blev en spännande match där lag gul till slut stod som segrare med 3-1. Efter fotbollen var det i vanlig ordning lite avslappning innan vi gick tillbaka till förskolan.


Till lunch fick vi idag lasagnette, vilket uppskattades av de flesta barnen. Efter lunchen läste vi en bok som ett av barnen fick i vår julklappskalender och efter detta var det utgång. Och tänka sig, vilken överraskning, för när vi kom ut så fick vi bevittna den här vinterns första snö.


       


Idag var det dags för en annan av grodans barn att få öppna ett paket ur vår julkalender.

       


Av Grodan - 1 december 2014 13:14

Idag är det första december och vi på grodan börjar känna hur det nalkas mot jul. Vi har börjat med julpyssel, glaserat pepparkakor, övat på julsånger och öppnat julkalendern. Vi har en egen kalender i år på grodan, den består av en massa paket som hänger i taket. Varje dag i samlingen drar vi vems tur det är att öppna paket. Idag föll lotten på en av våra pojkar. I hans paket låg en bok som hette "Traktorn som rymde". Denna läste vi sedan på läsvilan efter maten.


Annars har vi haft lite röris idag på förmiddagen. Helt valfritt, men som vanligt ville de flesta vara med. Också lite eget pyssel och lek med kuddar i lekhallen. Vi har också hunnit med att vara ute, först en liten stund på förmiddagen och sedan en lite längre stund på eftermiddagen.


           




Som vanligt på måndagssamlingen så redogjordes det för hur Bosse hade haft det i helgen.

     

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards