flodagrodan

Alla inlägg under oktober 2014

Av Grodan - 15 oktober 2014 15:11

Idag var det dags för våra 09:or att gå på dansen igen. Nu drar det ihop sig till uppvisning!! Fredag 17 oktober, kl 16.15 i skolan. Resten av vår barngrupp trotsade regnet och gick den långa vägen ner till biblioteket. Härligt med en massa nya böcker. Idag fick barnen återigen välja en bok var som dom tyckte var extra spännande. Det var blöta kläder och röda kinder efter det biblioteksbesöket!! Till lunch var det rotmos med korv. Det blev en del diskussioner om vad "rotmos" är. Lite olika tycke och smak om det var gott eller inte..  ! Efter lunch var det högläsning, Alfonsbok. Det blev också lite extra prat efter den boken....om när man är rik och vad man kan vara rik på. Vi kom fram till att man kan vara rik på pengar men också på kärlek!! Efter läsningen så gick de barnen som varit på dansen, ut i friska luften. Inne blev det lek med kuddarna och fina vattenfärgsmålningar. Återigen en händelserik dag på Grodan.

   


Av Grodan - 14 oktober 2014 13:02

Idag efter frukost lekte vi inne ända fram tills det var dags att gå till gympan. Även om det är väldigt gott och smidigt att vara ute, så är det också väldigt nyttigt att få träna på att samsas om lekmaterial och utrymme på en begränsad yta inne. Bra träning inför skolan. Idag lektes det som vanligt en hel del med våra stora byggklossar. Några barn var i hemvrån och lekte, några byggde med jovo och några spelade memory. Rackans vad bra barnen börjar bli på memory förresten, det gäller att hålla full koncentration ifall man vill ha den minsta chans att få några par. 

På gympan idag så hade Eva förberett med en slags berättelse. Vi skulle ut på äventyr i skogen och följa hennes instruktioner till musik. Vi stötte på diverse djur i skogen, det var allt från björnar och ormar till lejon och elefanter. Jobbigast var att gå som elefanter, berättade barnen efteråt.


Till lunch idag fick vi köttfärslimpa med potatis och lingon. Efter lunchen läste vi en bok som ett av barnen hade tagit med sig. Efter detta tog vi på oss för att gå ut och leka, alla var vi nu rejält sugna på detta efter att ha tillbringat i stort sätt hela förmiddagen inomhus.  

Av Grodan - 13 oktober 2014 13:02

Idag efter frukost stannade vi inne en liten stund. Fri lek för de som ville och röris för de som ville det. Vid 10 tiden var det utgång för allesammans. Ute hade ett bord/bänk gått sönder. Var väldigt spännande att få hjälpa till och passa det så inte någon gjorde sig illa på det i väntan på att vaktmästeren skulle komma och bära bort det. När vaktmästaren väl kom så var barnen så ivriga på att hjälpa till att bära, det är väldans vad hjälpsamma barn vi har här på grodan 


I samlingen före lunch berättade en av pojkarna hur Bosse hade haft det hos honom i helgen. De hade lekt, tittat på tv, busat och så hade Bosse fått sova i hans säng. Hans tvål hade råkat gå sönder så de hade fått köpa en ny tvål. Mycket spännade saker som Bosse får vara med om... Till lunch var det grönsakssoppa med mjuk smörgås till. Smörgåsarna var väldigt populära, soppan var det däremot delade åsikter kring. Några tyckte den var god och åt en del, medans andra åt lite mindre och sa att de inte älskade denna soppan   Efter lunchen hade vi massage som vanligt på måndagar. Jätte mysigt är det vi dessa tillfällen, barnen är så duktiga så! Efter massagen var det återigen dags för lite fria aktiviteter.


       

Av Grodan - 10 oktober 2014 15:41

Idag var det som vanligt på fredagarna planering. Idag var det grodans tur att ha. Barnen var då ute hela förmiddagen ihop med personal och barn från de andra avdelningarna. Efter en lång förmiddag ute så valde vi att spendera hela eftermiddagen inne.  Vi pysslade, byggde med lego, spelade spel, samt lekte med de nya stora byggklossarna. Som efterrätt till mellanmålet fick barnen lite av kakan som var över från gårdagens föräldramöte. Det kändes ju inte mer än rätt, det var ju trots allt de som bakade den    Efter mellanmålet lekte vi gömma nyckeln allihopa, en alltid lika uppskattad lek. Efter detta hade vi liten mysstund med läsning och flanosaga.


                               

Av Grodan - 9 oktober 2014 16:40

               Vilken tur vi har med vädret!

Även denna torsdagen har vi kunnat vara ute hela dagen från kl 9,30. Vi gick som vanligt till skogen. Det ösregnade när vi gick men slutade ganska fort. När vi kom fram hade vi samling. Ett av barnen önskade att vi skulle ha en "känna" övning där vi lägger något i en påse som man får känna på och gissa vad det är. Någon påse hade vi inte med oss men det går ju bra att hålla händerna bakom ryggen och få något att känna på också. Alla kunde lista ut vad de hade fått i sina händer. Vi jämförde olika löv och kottar och barr och pratade om vilka träd de kom ifrån. Ett av barnen fick ett sugrör i sina händer! Det var ju jättekonstigt, vad gjorde sugröret på marken i skogen? Efter som det inte hörde hemma där tog vi med det hem och slängde i soporna. Till lunch blev det hamburgare som vi lagade på murikan. Vi har redan blivit riktiga hejare på att få upp elden snabbt och att laga maten ute. Alla åt med stor aptit. Innan vi gick hemmåt tog vi lite frukt och Mattias berättade en väldigt rolig och uppskattad saga. Den handlade om tre kompisar som hette Nury, Anita och Eva. De skulle gå över en bro för att äta på restaurang. Problemet var bara att under bron bodde en riktigt sur och arg typ som hette Mattias som inte ville släppa någon över bron. Nåväl, det löste sig till slut då Eva stångade Mattias långt in i skogen. Undra om någon kan gissa vilken saga den historien var tagen från....   Barnen visste.   

Väl hemma igen sken solen och vi fortsatte vår utedag och åt mellanmål ute. Det var först på gården som barnen blev blöta i pölarna. I skogen var det torrt.

Vi är skönt trötta och nöjda efter denna härliga torsdag.  

Av Grodan - 8 oktober 2014 15:22


Idag på förmiddagen så gick våra 09:or till skolan för att träna på dans med Kulturskolan. En gång till ska dom öva innan det är dags för uppvisning! Gissa om våra 10:or väntar på sin tur...nästa år!!   

Barnen som var kvar här på förskolan hade också mysigt...dom bakade med Nury. Sen när kompisarna kom från dansen så hjälpte dom också till med den goda äpplekakan. Vi har provsmakat den och den var jättegod!!

Vi var ute efter lunchen, fram tills det var dags för mellanmål. Många vattenpölar inbjöd till rolig vattenlek och gegggamoja förstås.

Nu bygger några med mjuka kuddarna, några bygger med smålego och 2 flickor som tydligen övar för idol eller nåt sånt,  vilar nu sina stämband!!  

           

Av Grodan - 7 oktober 2014 13:39

Idag efter frukosten var vi inne en liten stund. Byggdes med byggkuddarna, spelades spel, ritades och byggdes med lego bland annat. De barn som ville göra (och inte redan hade gjort) kanelbullemagneterna fick göra det. Sedan han vi också med att leka lite ute innan det var dags att gå till gympan. Idag på gympan hade vi bland annat dansstopp. Detta har barnen efterfrågat mycket, så vi lyssnade helt enkelt på deras önskningar. Vi gjorde också en liten lek/aktivitet där man fick träna på koncentrationen. Barnen delades upp i 3 smågrupper. Varje grupp fick ett speciellt ljud och en speciell rörelse tilldelat. När Anita spelade respektive grupps ljud så skulle alla i den gruppen upp på golvet och göra sin rörelse. Barnen fixade detta galant och verkade uppskatta det väldigt, många goa skratt hördes nämligen. Gympan avslutades med lite vila och avslappning i vanlig ordning.


I samlingen före lunch firade vi Mattias som fyller år idag. Efter det så tog en av våra pojkar över samlingen. Han visade bilder från sin resa till Barcelona i somras. Dessa bilder sätter vi självklart in i vår kultur och temapärm.


                       

Av Grodan - 6 oktober 2014 13:21

Idag efter frukosten stannade vi inne en liten stund. Det byggdes bland annat en del med våra nya stora byggklossar. Fina kojor blev det! Några barn lekte med lego och några pysslade med Nury. Höstteckningar var dagens aktivitet på pysslet, vi målade grankottar och limmade fast löv bland annat, jättefina blev de! Framåt tio tiden tog vi på oss och gick ut allesammans. Gäller att passa på nu och njuta av det underbara höstvädret, rätt som det är så försvinner väl det... I samlingen före lunch fick vi veta hur Mattias nalle Bosse hade haft det under helgen. Det var en av våra stora pojkar som hade haft hand om honom och han verkar ha haft det jättebra, han var så nöjd så   


Till lunch idag vart det pasta med skinksås, vilket uppskattades hos de flesta. Efter lunchen hade vi likt förra måndagen massagesaga. Vi släckte ner och tände lite ljus, samt satte på lite lugn musik i bakgrunden. Måste verkligen berömma barnen här för hur duktiga de är här. En riktigt lugn och mysig massagestund vart det. Efter massagen var alla rätt sugna på att gå ut igen så det fick det bli.


                             

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards