flodagrodan

Alla inlägg under juni 2014

Av Grodan - 10 juni 2014 13:03

Idag har det nog varit en av årets varmaste dagar. Men men, man ska väl inte klaga, man vet ju aldrig hur länge det fina vädret håller i sig..

Förmiddagen spenderade vi till största delen ute. Vi tog fram solskydden och satt och pysslade lite i skuggan, jättemysigt. Blev en del vävande bland annat. Lite cyklande, fotboll, gungande och sandkakebygge han vi också med     I samlingen före lunch pratade vi en del om bokstäver. Man märker verkligen vad duktiga barnen börjar bli på det nu. Till lunch fick vi en alltid lika uppskattad barnfavorit - dvs pannkakor. Behöver jag ens nämna att de åt bra?  Efter lunch var det läsvila sen fritt val. En hel del ville faktiskt vara inne och leka lite. Man märker att även barnen tycker det är skönt att komma in och få svalka sig lite från den väldiga värmen som blir.    

Av Grodan - 9 juni 2014 13:05

Hej allesammans! Hoppas ni haft en fin helg och en trevligt nationaldag! Idag har grodans nya fröken Eva varit hos oss medans Jonna har varit inne på humlan. Eva och Jonna byter ju avdelning med varandra i höst och håller på att känna in sig på sina nya avdelningar. Förmiddagen spenderades ute i det väldigt fina vädret. Blev en hel del cyklande bland annat  . I samlingen före lunch firade vi ett av barnen som fyllt 4 år i helgen, stort grattis! Så stora de börjar bli våra grodor... Till lunch fick vi kebabgryta med ris och efter maten hade Mattias läsvila. Vi läste mästerkatten i stövlar och efteråt så följde en rad följdfrågor för att se hur barnen hängt med i sagan. Det hade dem och klarade således frågorna galant     Efter läsvilan fick man välja fritt vad man ville göra. Några ville gå ut, några ville spela ipad, några ville pärla och några leka med madrasser. Rätt så bra blandning blev det.


             

Av Grodan - 5 juni 2014 15:17

Idag har vi varit 19 barn på grodan. Friska och pigga barn vilket är underbart, men dessvärre har sjukdomarna nåt personalen denna veckan, idag var det Jeanette (som jobbar för Anita just nu) som var hemma och ingen vikarie fick vi så vi var bara 2 personal idag. Som tur är har vi rediga barn så några av de största barnen fick sitta vid ett eget bord under frukost och lunch. Annars har vi varit mycket ute idag idag, blev dock ingen skogen i och med att vi var en personal kort, vi får ta en extra tur nästa vecka istället.


            

Av Grodan - 3 juni 2014 13:36

Idag har det varit en lite speciell dag på grodan. Alla barnen har varit här, men Jonna är hemma och är sjuk och det finns konstigt nog inga vikarier att få ta på. Så det har varit lite intensivt    Barnen har dock varit extra hjälpsamma och är som alltid himla goa och förstående, så det har faktiskt funkat galant. Runt lunch lyckades vi dock få in Jeanette att jobba en liten stund. Jeanette kom och ställde upp för oss trots att hon spenderat hela förmiddagen i skolan (hon läser till förskollärare) och ska spendera kvällen på student. Ändå lyckades hon klämma in en liten stund och jobba hos oss, tack Jeanette, du är en klippa och barnen älskar dig! Bortsett personalbrist så har det varit en alldeles utmärkt dag på grodan. På förmiddagen fick barnen återigen välja fritt vad de ville göra, om de ville vara inne eller ute. Som vanligt blev det en ganska jämn fördelning. En del varvade innevistelse med utevistelse och ytterdörren stod öppen hela tiden så att man kunde gå in och ut som man kände för. Viktigt med demokrati, medbestämmande och valmöjlighet! Inne hade några av barnen en jättefin kojlek, några andra var pysselsugna och tog själva fram materialet de ville ha att pyssla med. Blev några jättefina teckningar med fastlimmade pärlor på bland annat. Pärlplattor fick vi också stryka en del.


                

Av Grodan - 2 juni 2014 14:53

Idag har Jonna bytt avdelning med Eva, detta för att skolas in inför hösten då Eva ska börja jobba hos oss på grodan. Eva hade även med sig en pojke från humlan som ska börja hos oss till hösten. Förmiddagen spenderades till största delen ute, strålande väder nu, gäller att passa på och njuta... I samlingen efter maten fick en av pojkarna visa bilder och berätta om sin Englandsresa, barnen lyssnade bra och verkade mycket nyfikna. Strax efter samlingen gick vi återigen ut för att leka. Vi byggde med lego och pysslade bland annat.  

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards