flodagrodan

Alla inlägg under april 2014

Av Grodan - 15 april 2014 13:00

 Idag har vi återigen haft en ganska lugn dag på grodan, någon enstaka som är sjuk, men mest lediga. 11 barn vart vi bara idag. På förmiddagen körde vi i sedvanlig tisdagsanda ett rörispass. Vi har nu bytt till en nyare version för att variera oss lite. Efter rörisen blev det frukt sen utgång. Gungades och cyklades för fulla muggar, en del jage hanns också med   Till lunch fick vi tunna pannkakor med sylt och keso, kan det bli bättre? Ja tror inte barnen tycker det då de åt som tokar   Efter lunchen hade vi läsvila sen utgång igen. Gäller verkligen att ta tillvara på det underbara väder som är nu och barnen är jätteglada att få slippa överdrag.  


På torsdag har det ryktas om att en påskkärrring ska komma på besök, barnen får gärna vara utklädda då  

Av Grodan - 14 april 2014 13:10

Idag har vi varit en nätt liten skara barn på blott 13 stycken. Vi stannade inne hela förmiddagen och lekte, pysslade och tränade på sångerna till sommarfesten, bara lite drygt en månad kvar nu, tiden går fort... Direkt efter lunch tog vi på oss för att gå ut och leka, bra tajming för regnet hade precis slutat och solen sken istället på himmelen   


                   

Av Grodan - 11 april 2014 13:55

Idag har det varit en väldigt lugn dag på grodan, bara 10 barn. Mattias och Anita hade avdelningsplanering på förmiddagen och vår vikarie Towe var ute med barnen ihop med nyckelpigan och humlan. Vi fick gjort en hel del på planeringen. Pratade bland annat en del om utflykten i maj, vår melodifestival och vår sommarfest, mycket kul som händer nu framöver...   Till lunch fick vi pasta med himmelsk köttfärsröra, smaka ungefär som spagetti med köttfärssås och gick givetvis hem mycket väl hos barnen. På eftermiddagen var vi inne och lekte en stund och så fick de barn som ville gå ut. Jätte gott väder var det och vid kvart i 2 var hela gänget ute. Det spelades en hel del boll med vår vikarie bland annat. Allt som allt en väldigt go och rolig dag på grodan.


TREVLIG HELG!!!   

Av Grodan - 10 april 2014 12:46


Nury är fortfarande sjuk, vi har Tove som vikarie. Jätteduktig!! Som vanligt på torsdagar så gick vi iväg till skogen. Idag blev det trollskogen. Den kan man "komma in i" om man går vägen mot kyrkan och svänger in i skogen i nerförsbacken efter däckfirman. Det är så kul att barnen själva döper våra skogar. Nu har vi en trollskog, grillskog och mulleskog.Vi kollade på den jättestora myrstacken, men myrorna såg vi inte till. Det är så underbart att komma ut på våra promenader. Idag var det påskbuffe, lite glass till dessert. Vi dukade långbord och barnen skålade med varandra...trevligt!!


Tyvärr så är det nya fall av magsjuka!!


                   

Av Grodan - 8 april 2014 13:15

 Idag tittade vi ut genom fönsterna under frukosten och såg hur regnet fullkomligt öste ner. Vi tog det enhälliga beslutet att spendera förmiddagen inne   Blev en mysig och faktiskt rätt så lugn förmiddag. Jonna gjorde i ordning plaw doo deg som var mycket populär att sitta och dega med hos barnen. Blev även en hel del legobygge, lek med madrasser, spelande, målande mm. Sen så i vanlig tisdagsanda lite röris så klart! I samlingen före lunch pratades det både statistik och bokstäver. Vi kikade bland annat på vilken bokstav som flest barn börjar på hos oss på grodan. Vi kom fram till att ungefär hälften av barnen börjar på antingen A eller N, populära bokstäver hos er föräldrar uppenbarligen   . Till lunch fick vi vegetarisk lassange. Efter lunchen skippade vi läsvilan och valde istället att ta på oss direkt för att gå ut och leka. Efter en förmiddagen inne hade det hunnit komma en del spring i benen  

Av Grodan - 7 april 2014 12:46

  Idag har Jeanette varit hos oss på grodan istället för Nury som är hemma och är förkyld. 1 av barnen är hemma för magsjuka    


På förmiddagen var vi inne fram till 10 tiden och påskpysslade bland annat. Jättefina kycklingar och tuppar gjorde vi på papper med hjälp av flaskfärg. Runt 10 tog vi på oss och gick ut. Regnkläder fick det bli då det duggade lite lätt, annars var det jättegott i luften. I samlingen före lunch hade Jonna statistik med barnen. De undersökte bland annat vilken frukt som var populärast hos barnen och vad man gillade mest av godis, glass, chips och ostbågar    Till lunch fick vi falukorv och makaroner, populärt hos barnen! Efter lunch hade vi lite läsvila i vanlig ordning sen innelek.                 

Av Grodan - 4 april 2014 15:22


Oj vad veckorna rullar på fort!! Idag har det varit städning av våran gård. En traktor och sopmaskin gjorde jobbet på

morgonen, efter frukost. Så när vi gick ut vid halv 10 så var det så rent och fint på gården. Vi var ute fram till lunchen..underbart väder ju!! Efter lunch blev det en ritsaga, Bockarna Bruse var önskemålet idag. Sedan gick vi ut igen fram tills det var dags för mellanmål som vi åt inne, vi hade 2 nyckelpigebarn som gästade oss.

Det är ju några av er föräldrar som har undrat hur det är med våran pojk som fått diabetes. Han är tillbaka i barngruppen nu och är bara såååå duktig med sina sprutor och blodsockermätningar. En riktig superhjälte!!


I går spelade några barn ett nytt spel, färgYatzy. Bifogar bilder så ni ser hur bra de klarade det. En fick föra protokoll och det funkade jättebra.


En trevlig helg önskar vi på Grodan

       











Av Grodan - 3 april 2014 12:37


Idag gick vi till skogen bakom skolan. Barnen hade med sig sina luppar och det var spännande saker som dom hitttade. Både skalbaggar, gråsuggor och maskar. Grävarbeten inför den nya förskolan, har ju påbörjats. Det var en grävskopa som grävde i marken och en grävskopa som river det gula, gamla huset bakom skolan. Sen hann vi med en stuns lek på skolans lekplats också. Till lunch var det fiskbullar som var riktigt populärt. Nu är det fritt val för barnen. Några vill leka inne en stund och några går ut igen. 


Tyvärr så glömde vi kameran idag när vi gick till skogen....sååå inga bilder idag.


Magsjukan härjar fortfarande på våran avdelning samt andra avdelningar i huset.


Hälsningar från Grodan    







Ovido - Quiz & Flashcards