flodagrodan

Alla inlägg under juni 2013

Av Grodan - 17 juni 2013 12:58

Hej allesammans! Så var det dags för en ny vecka för oss på grodan, denna vecka förstärkt med de nya barnen från fjärilen. Vi hälsar de hjärtligt välkomna och det har varit härligt att se hur himla bra det har gått och vad fint de smält in i gruppen. Samtidigt har vi idag släppt våra 2 yngsta till fjärilen, känns lite tomt och de kommer att vara väldigt saknade, men vi träffas ju på gården och är det ju faktiskt bara en grind som skiljer oss åt från fjärilen så vi ses ju rätt mycket ändå. Och även där har det gått jätte bra med överskolningen. 


Nu börjar de märkas att det är sommar då de första barnen börjat gå på semester och fler kommer gå nu allt eftersom. Själv kommer jag (Mattias) att ha semester v 29 till 31. Jonna kommer att ha semester 29, 30, 31, 32. Anita 27, 28, 29, 30, 31 och Nury 27, 28, 29, 30, 31 & 32. Vi kommer under veckorna 27, 28 och 32 att slå ihop oss flygelvis då flertalet både barn och personal börjat gå på sin semester då.


Annars har det varit en ganska lugn dag på grodan. På förmiddagen fick barnen välja om de ville vara inne eller ute och vi valde även att låta dörrarna stå öppna så att man kunde byta när man kände för. Jätte mysisgt att kunna bredda leken på detta sätt. Efter lunchen valde vi att göra samma sak, vi höll dörrarna öppna och man fick välja om man ville vara inne eller ute.


         

Av Grodan - 12 juni 2013 15:51

Hej igen kära läsare!!!   Idag har det varit en mycket lugn dag med bara 6 (!) barn på grodan. På förmiddagen så hade vi planering medan våra barn var ute och lekte på gården tillsammans med barn och personal från de andra avdelningarna. På planeringen idag var det hjärt-lungräddning. Även om vi har haft det många gånger förr så är det otroligt nyttigt med en väckarklocka och uppfräschning av minnet. Vi klarade det galant så ni kan känna er säkra    


Vi har även haft över fjärilsbarnen en del idag och nu är det bara några dagar kvar tills de första av fjärilsbarnen ska börja hos oss på grodan.


Resultatet från sommarfestens tipspromenad har kommit och sitter uppe på väggen så nu får ni gärna komma in och titta. Där ser man även vem som vann tipspromenaden och just den raden tycker jag ni ska titta extra noga på  


Från dagens hjärt-lungräddning

   

Av Grodan - 11 juni 2013 12:38

Idag efter frukost var barnen snabba på att sätta igång att leka och aktivera sig. Det var ingen direkt efterfrågan på att gå ut så vi valde att stanna inne en stund istället. Vi har varit ute mycket nu senaste veckorna och även om det är jätte skönt och barnen älskar det så kan det vara gott att få leka inne ibland också, bara vi på grodan   Det blev bland annat lek i hemvrån, byggande med klossar och på byggplatta, lite skapande aktivitet där några gjorde halsband och armband och så blev det faktiskt även lite spel på ipaden   Till lunch fick några av de fjärilsbarn som snart ska börja på grodan, komma in och äta hos oss och efter lunch var alla barnen sugna på att gå ut så det fick det bli.


Här kommer lite bilder från förmiddagens lek inne

           

Av Grodan - 10 juni 2013 13:25

Idag har det återigen varit en dag där vi mestadels varit ute. På förmiddagen blev det bland annat en hel del fotboll, vi slet för fullt och utkämpade en iktig batalj mot några av nyckelpigorna. Efter mycket svett och trötta ben så vann vi till slut över nyckelpigorna med 15-14! Bra jobbat alla grodor! I samlingen före lunchen passade vi på att sjunga för Mikael som fyllt 3år under helgen. Han fick mantel och krona på huvudet och vi dukade med finporslinet. Efter lunchen blev det åter utgång, nu var det cyklarna som lockade   


Stort tack förresten till alla goa föräldrar för den fina sommarfesten ni fixade för våra barn. Den var verkligen lyckad och ett stort tack för de fina presenterna vi fick, de kommer att komma väl till användning i sommar.  


På torsdag är det skolavslutning och därefter börjar de första barnen att gå på sin semester. Tänka sig att det redan är sommar, vad fort tiden går...    

Av Grodan - 4 juni 2013 12:44

Idag har det varit lite blandad lek inne och ute på förmiddagen, barnen fick helt enkelt välja hur man ville göra. Inne pysslades det och de gjorde bland annat en lång krans tillsammans med Nury. Ute blev det mycket lek med de nya grodanbarnen, de som än så länge går på fjärilen. Kul att se hur dessa barn så snabbt har kommit in i gruppen. Vi frågade dem om de ville komma in till oss på grodan och äta och det ville de ju såklart. Som en pojke sa - Nu har jag tappat mina fjärilsvingar och fått grodben istället   


Här kommer lite bilder från förmiddagens lek ute

                                         

Av Grodan - 3 juni 2013 12:46

Så var vi inne på juni månad och nu är det verkligen sommar, både kalender och vädermässigt. Idag fick barnen som vanligt på måndagarna välja om de ville vara inne eller ute och vad de ville göra. De flesta tog på sig för att gå ut medan några stannade inne med Nury och målade med flaskfärg, fina teckningar att hänga upp till sommarfesten imorgon. Efter en stund gick även dessa barn ut och det blev en förmiddag med riktigt gott väder, där det busades och lektes för fullt. Efter maten gick vi återigen ut i det goa vädret. Det blir som ni hör mycket lek ute nu när vädret varit så gott. Vi försöker dock att varva vistelsen på gården med promenader till andra lekplatser eller till skogen som exempel. Vi försöker också de varmare dagarna att bryta av värmen som blir utomhus med att stanna inne en liten stund efter lunchen och mellanmålet, detta så att barnen framförallt ska få en chans att hämta krafterna, det tar på nämligen en hel del på energin när solen legat på som den gjort nu de senaste dagarna. Vi försöker även att träna barnen på att känna efter när man blir för varm och behöver lite skugga eller kanske något att dricka och de har faktiskt blivit väldigt duktiga på att känna detta själva. En dag hade en av barnen till exempel fått tag i sin solkräm och smörjat in sig alldeles vit i hela ansiktet, "det är ju så varmt nu" sa han    En annan dag kom efter av barnen ut helt genomblött av vatten "man måste ju svalka sig när det blir för varmt" sa hon. Hehe, supergoa är de våra grodanbarn.

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards